Pannonhalmi levendula műhely - Viszonteladóként kérje kollégáink segítségét hétköznap 8.00-16.00 telefonon a +36 70 3133798-as számon, vagy emailben a nap 24 órájában!

levendulás ajándék   levendula ajándékcsomag   levendulaszörp    levendulás termékek   levendula szörp   levendulás ajándékcsomag

Származási bizonylattal rendelkező francia levendula magoncokból nevelt 1,5 éves konténeres palánta.

Levendula palánta

Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a terméket!

400 Ft
Kedvezmény
Egységár (ár/darab): 400 Ft

Házhoz szállítás költsége:

A megjelölt termékeket ártól függetlenül az ország egész területén ingyenesen kiszállítjuk!
15.000 Ft felett INGYENES
Magyarországon mindenhová
Győr területén a 9000-9030-ig megadott irányítószámokra 990 Ft a kiszállítás díja.

 
Leírás

 Pannonhalmi francia levendula palánta

Naturhalmán kizárólag hiteles fajtaazonossággal rendelkező gyógynövényekkel foglalkozunk.
Magonc koruktól szülői gondossággal nevelgetjük palántáinkat, hogy vásárlóink minden igényt kielégítő méretű, és korú palántával színesíthessék környezetüket.

A gyönyörű, egészséges 1,5 éves konténeres palánták ideális méretűek és korúak az őszi beültetésre.

Levendula (Lavandula angustifolia Mill.)

A mediterrán vidékekről származó félcserje a Kárpát-medencébe feltehetően római közvetítéssel érkezett, azóta számos helyen meghonosodott, helyenként elvadult. A rendkívül dekoratív színben és gazdagon virágzó növény drogját a teljes virágzás előtt gyűjtött virágzata, valamint a belőle kinyert illóolaj jelenti.

Legismertebb hatása nyugtató, lazító tulajdonságaihoz köthető, de bizonyítottan jól használható migrénes panaszok esetében is. Álmatlanság, ideges, feszült állapot okozta problémák esetén teáját, vagy párologtatva illóolaját is használhatjuk.

Illóolaja a különféle kozmetikumok (szappanok, krémek, stb.) egyik kedvelt összetevője, de régóta ismert molyűző hatása is. Az illóolaj lepárlás során keletkező virágvíz a benne megtalálható illat- és hatóanyagoknak köszönhetően értékes melléktermék. Enyhébb íz- és illathatása miatt szörpök, fagylaltok alapanyagát is jelentheti, de kiválóan felhasználható magasabb folyadék alapanyag arányú kozmetikumok készítése során is.

Nyílt láng, forró edények, vagy akár a Nap által okozott égési problémák tüneteinek kezelésére kiválóan használható illóolaja, amely egyúttal masszázs krémek ideális kiegészítője is lehet.

A növény nem összekeverendő az ún. angol, vagy hibrid levendulával, amely mérete és virágzata is nagyobb, gazdagabb, eltérő beltartalmi értékei okán ugyanakkor nem gyógynövény. A növény alap esetben metszést nem igényel, termesztésbe vonva ugyanakkor gondos odafigyelést, szakszerű betakarítást követel meg!

Szabadföldön a termesztés technológiához igazított tő- é sortávval telepítendő. Kiskerti körülmények között a gyógyászati használaton túl akár dekorációs célt is szolgálhat. Erkélyre, teraszra legalább közepes méretű ládába, cserépbe kell ültetni.

Mielőtt kosárba tennéd a terméket, a szállítás részleteiről egyeztess velünk!

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
HÍRLEVÉL
Irakozzon fel!
Elfogadom a felhasználási feltételeket.
pannonhalmi levendula, levendula ajándék, levendula szörp
Please wait